Najpoznatija mlekara sa juga Srbije, Niška mlekara, od marta 2016. godine postala je deo kompanije Imlek, regionalnog lidera u oblasti mlečne industrije koja posluje na teritorijama Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Kompanija Imlek otkupljuje mleko vrhunskog kvaliteta od oko 4000 farmera kooperanata u Srbiji i zajedno sa njima ostvaruje evropske standardee i kriterijume kvaliteta. Reputaciju lidera Imlek je izgradio kroz dugogodišnju tradiciju uz pomoć stručnih kadrova, savremene tehnologije i stalnih inovacija u pogledu proizvodnje. Kompanija Imlek kao tržišni lider veliku pažnju poklanja investicijama koje su usmerene ka proširenju svog poslovnog sistema u okviru kog se nalaze isključivo mlekare prepoznate po vrhunskom kvalitetu svojih proizvoda – Bimilk iz Makedonije, Mlijekoprodukt iz Republike Srpske, a sada i Niška mlekara.

Niška mlekara nakon privatizacije 2007. godine, za samo šest godina našla se među pet najuspešnijih i najvećih mlekara u Srbiji. Zahvaljujući stručnom kolektivu koji je sačinjen od preko 300 zaposlenih u pogonima u Nišu i Svrljigu kao i modernoj opremi, proizvodnja Niške mlekare bila je u stalnom porastu, a u proteklih nekolino godina je više nego udvostručena.

Lepa priča o uspehu jedne od najvećih mlekara u južnoj Srbiji sada se nadovezuje na uspeh regionalnog lidera mlečne industrije – kompanije Imlek. Kvalitet proizvoda Niške mlekare temelji se na dugogodišnjoj saradnji sa velikim brojem seoskih domaćinstava, tako da sada skoro 2000 proizvođača svakodnevno predaje mleko vrhunskog kvaliteta na otkupnim mestima Niške mlekare.

Niška mlekara godinama je proširivala bogat portfolio svojih proizvoda koji čine sterilizovano, pasterizovano i čokoladno mleko, zatim kiselo-mlečni proizvodi (jogurt, pavlaka, mileram i kiselo mleko), sirni namazi, meki, polutvrdi i topljeni sirevi i maslac. Mlečni proizvodi robne marke VEDRO omiljeni su među potrošačima na jugu Sbije ali i šire. Niška mlekara sada udružena sa Imlekom ojačaće svoju poziciju na tržištu južne Srbije i isto tako osavremeniti proizvodne procese kako bi se dodatno obogatio veliki asortiman vrhunskih proizvoda od mleka koji će zadovoljiti potrebe vernih potrošača.