03.10.2016.

Niš, 30. septembar 2016. godine – Povodom Svetskog školskog dana mleka, Niška mlekara, koja od skoro posluje u okviru regionalnog lidera mlečne industrije Imleka, donirala je tri tone „Vedro“ mleka đacima prvacima u Nišu.
Po preporuci i uz podršku Skupštine grada Niša, mleko je distribuirano školskim kuhinjama kako bi svi prvaci mogli da uz obroke konzumiraju i šolju mleka, koje je od izuzetnog značaja za pravilan rast i razvoj dece.

Predstavnici kompanije podelili su mleko za čak 26 škola u Nišu, i na taj način poželeli srećan, uspešan i zdrav početak školovanja đacima koji su ove godine prvi put seli u školske klupe.Poznato je da je mleko jedna od izuzetno hranljivih namirnica, neophodnih za decu ali i za osobe svih generacija. „Vedro“ mleko, Niške mlekare, je vrhunskog kvaliteta, prikuplja se sa odabranih farmi iz okoline Niša i sam proces njegove prerade od farme do potrošača prolazi najrigoroznije kontrole.

„Niška mlekara, koja je od skoro postala deo Imlek sistema, primeniće društveno odgovornu politiku poslovanja najveće mlekare u regionu i u skladu s tim donacije mleka i mlečnih proizvoda biće još obimnije. Ovo je prva u nizu većih donacija, a u planu su nam i brojne druge usmerene pre svega na obezbeđivanje pravilnog rasta i razvoja dece u Nišu i okolini. Ovoga puta želeli smo da iznenadimo đake prvake Vedro mlečnim užinama i poželimo im uspešan polazak u školu.”, izjavio je v.d. direktoraNiške mlekare Nebojša Golubović.

 

nebojaa-golubovia%c2%87-v-d-direktor-niake-mlekare-i-duaanka-ignjatovia%c2%87

 

Imlek_svetski_skolski_dan_mleka_nis_30092016